Asuntomessut Mikkelissä

Valtakunnalliset Asuntomessut avaavat tänään porttinsa 48. kerran. Mikkelin Kirkonvarkauteen syntynyt uusi asuinalue tarjoaa näkymiä asumisen tulevaisuuteen niin teknologioiden, asumismuotojen kuin aluesuunnittelun kautta. Oikeiden ihmisten oikeat kodit avaavat meille ovensa kuukaudeksi ja esittelevät uusimpia ratkaisuja, joilla omasta arjesta saa sujuvampaa ja helpompaa.

– Asumisella on merkittävä vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Mikkelissä hyvinvointi nousee esille erityisesti ympäristön ja lähiluonnon kautta. Yhteensä 15 hehtaarin kokoinen alue on suunniteltu ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatellen ja ympäröivää luontoa kunnioittaen. Saimaan rannalle on noussut 31 kotia, mutta niiden lisäksi koteja ympäröivät alueet kannustavat asukkaiden yhteisöllisyyteen ja luonnossa liikkumiseen, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Kotien sisällä nähdään uusimpia teknologian ratkaisuja, jotka asukkaat ovat itse valinneet omaa arkeaan helpottamaan. Käytössä olevat älykotiratkaisut ovat kodin turvallisuuteen ja energiaan liittyviä ratkaisuja sekä vaikkapa valaistukseen, äänentoistoon ja kodin viihtyisyyteen liittyviä teknologioita. Puheohjaus, etäkäyttö, laitteiden verkottuminen tekevät kodeista entistä älykkäämpiä. Kotiautomaatiot yhdessä älykkäiden kodinkoneiden kanssa ovat osa tulevaisuuden asumista.

Tulevaisuuden asumisessa ei ole yhtä oikeata vastausta, joten kannustamme eri toimijoita ja toimialoja maalaamaan kuvaa tulevaisuuden asumisesta kanssamme. Asuntomessuilla Mikkelissä nähdään yli 100 erilaista tapahtumaa, keskustelua ja työpajaa, joissa asumiseen liittyviä teemoja ruoditaan. Asuntomessujen AsukasAreenan tapahtumat jakaantuvat neljän teemaviikon alle: Hyvinvointi, Harrastukset, Tulevaisuus ja Asumisen Yhdenvertaisuus.

Asuntomessut Mikkelissä järjestetään 14.7.–13.8. välisenä aikana ja ovat auki kävijöille päivittäin klo 10–18. Pidennetyt messuillat järjestetään 20.7., 27.7. ja 3.8., jolloin messuportit ovat auki poikkeuksellisesti aina klo 22 asti. Asuntomessujen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *