Energiatehokkuus korjausrakentamiseen, jääkö terveys toiseksi?

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) pitää tärkeänä vanhojen rakennusten energiatehokasta korjausrakentamista. Kiurun mukaan tulevalla hallituskaudella pohditaan lainsäädäntöä, joka velvoittaa isojen remonttien yhteydessä energiatehokkaaseen rakentamiseen. Se tarkoittaa uutta lainsäädäntöä, sillä nykyinen laki ei tähän velvoita.

Energiatehokkaassa rakentamisessa on vaaransa. Käytäntö on osoittanut että vanhan rakennuksen energiatehokas remontointi on yleensä pilannut rakennuksen hyvät ja oikeaoppiset ominaisuudet ja pahimmassa tapauksessa on syntynyt terveydelle vaarallinen ratkaisu.

Nykyinen tapa laskea energiatehokkuus ei ota myöskään kunnolla huomioon rakennusmateriaalin kykyä varata lämpöä. Terveellinen hengittävä oikea massiivihirsirakentaminen ei täytä määräyksiä, mutta käytännössä on energiatehokas ja lämmin.

Mutta eikö ihmisille pitäisi antaa mahdollisuus itse päättää miten asuvat ja miten asumisensa maksavat, toiset haluavat maksaa sen ennemmin rahalla kuin terveydellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *