Suomalaisen viihdemaailman kestosuosikki Jari Sillanpää esiintyy Mikkelissä 20. heinäkuuta Asuntomessujen pidennetyssä messuillassa AsukasAreenalla. Jari Sillanpään lisäksi illan aikana Asuntomessuilla musisoi Sakari Kuosmanen ja messukohteissa on mahdollisuus vierailla poikkeuksellisesti klo 22 asti.

Jatka lukemista ””

Vuoden 2021 asuntomessukaupunki on Lohja

Asuntomessujen AsukasAreenalla julkistettiin tänään vuoden 2021 asuntomessupaikkakunta. Osuuskunta Suomen Asuntomessut on myöntänyt vuoden 2021 messut Lohjan kaupungille. Asuntomessualue tulee rakentumaan kaupungin pohjoisosaan Hiidensalmeen, Lohjanjärven rannalle. Länsi-Uudenmaan keskukseen nousee asuinalue, jonka kantavia periaatteita on asukkaidensa hyvinvoinnin edistäminen.

– Lohjan kaupunki osoitti messuhakemuksessa vahvaa halua sitoutua suomalaisen asumisen kehittämiseen. Asuntomessut 2021 Lohjalla hakee uusia näkökulmia asukkaan lähtökohdista lähtevään suomalaiseen asuntoaluesuunnitteluun. Asuntomessujen uudistettu strategia ohjaa tulevan messualueen suunnittelua aivan alusta lähtien, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Alueella on historia 1900-luvun tärkeänä teollisuusalueena, jonka tunnuksena toimi vuosikymmenten ajan Lindbergin suvun omistama tuulimylly. Mylly purettiin 1970-luvun alun taitteessa, mutta se aiotaan rakentaa uudelleen kuvastamaan uusien tuulien puhaltamista lohjalaisessa kaupunkisuunnittelussa.

Hyvinvointia vaivattomasta liikkumisesta

– Lohjan asuntomessuhankkeessa panostetaan hyvään saavutettavuuteen sekä monipuolisiin kulkutapoihin. Hiidensalmen asuntomessualue sijoittuu merkittävän joukkoliikennekäytävän, E18 -väylän Karnaisten liittymän ja siitä keskustaan johtavan väylän varteen, ydinkeskustan tuntumaan, Lohjan elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo kertoo.

Hyötyliikunnan mahdollisuuksia lisää puolestaan käytöstä poistettu Tytyrin kaivosalueelle kulkeva rautatie, jonka Lohjan kaupunki uudistaa pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden väyläksi. Vesiliikenteelle varataan kaksi satamaa, Hiidensalmen alueen pohjois- ja länsipäissä. Veneilyn osalta kehitetään yhteiskäyttömuotoja esimerkiksi alueen asukkaille luodun varaus- ja maksujärjestelmän avulla. Samaa jakamistalouden ajattelutapaa pystytään hyödyntämään alueelle yhteiskäyttöön hankittavien henkilöautojen ja esimerkiksi sähköpolkupyörien osalta. Kaikki tämä vahvistaa Lohjan työtä hiilineutraalisuuden eteen Suomen Ympäristökeskuksen HINKU-kuntana. Helppo saavutettavuus on tärkeää huomioida myös Hiidensalmen asuinalueen sisällä.

– Tavoitteena on kortteleiden liittyminen rakennettuun ympäristöön siten, että jokaisesta korttelista kulkee suora yhteys lähivirkistysalueille, lisää Puistosalo.

Liikkumisen niveltymistä osaksi jokapäiväistä arkea tulee tukemaan myös aivan asuntomessualueen yhteyteen rakennettava Tennarin liikuntapuisto täysmittaisine tekonurmineen, ulkokuntoilulaitteineen sekä tekojääratoineen.

Oikeusministeri Häkkänen avasi Asuntomessut tänään Mikkelissä

Valtakunnalliset Asuntomessut avattiin tänään Mikkelissä. Järjestyksessään 48. Asuntomessut ovat avoinna joka päivä elokuun 13. päivään asti. Asuntomessut avasi oikeusministeri Antti Häkkänen. Hän antoi kiitosta messujen pääteemasta, joka on tänä vuonna Asumisen vaikutus ihmisen hyvinvointiin.
Jatka lukemista ”Oikeusministeri Häkkänen avasi Asuntomessut tänään Mikkelissä”

Asuntomessut Mikkelissä

Valtakunnalliset Asuntomessut avaavat tänään porttinsa 48. kerran. Mikkelin Kirkonvarkauteen syntynyt uusi asuinalue tarjoaa näkymiä asumisen tulevaisuuteen niin teknologioiden, asumismuotojen kuin aluesuunnittelun kautta. Oikeiden ihmisten oikeat kodit avaavat meille ovensa kuukaudeksi ja esittelevät uusimpia ratkaisuja, joilla omasta arjesta saa sujuvampaa ja helpompaa.

Jatka lukemista ”Asuntomessut Mikkelissä”

Energiatehokkuus korjausrakentamiseen, jääkö terveys toiseksi?

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) pitää tärkeänä vanhojen rakennusten energiatehokasta korjausrakentamista. Kiurun mukaan tulevalla hallituskaudella pohditaan lainsäädäntöä, joka velvoittaa isojen remonttien yhteydessä energiatehokkaaseen rakentamiseen. Se tarkoittaa uutta lainsäädäntöä, sillä nykyinen laki ei tähän velvoita.

Energiatehokkaassa rakentamisessa on vaaransa. Käytäntö on osoittanut että vanhan rakennuksen energiatehokas remontointi on yleensä pilannut rakennuksen hyvät ja oikeaoppiset ominaisuudet ja pahimmassa tapauksessa on syntynyt terveydelle vaarallinen ratkaisu. Jatka lukemista ”Energiatehokkuus korjausrakentamiseen, jääkö terveys toiseksi?”

Loma-asuntomessujen infopaketti

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa ovat järjestyksessä 9. valtakunnalliset loma-asuntomessut. Loma-asuntomessualue sijaitsee Mäntyharjun kunnan Pyhäkosken alueella, kirkasvetisen Pyhäveden rannalla. 29 hehtaarin kokoiselle messualueelle on kaavoitettu yhteensä 25 loma-asuntotonttia ja viisi omakotitalotonttia. Kaikilta loma-asuntotonteilta on näkymä Pyhävedelle. Messualueen keskellä on yhteisranta ja useita puistoalueita, jotka lisäävät alueen viihtyisyyttä ja luonnonläheisyyttä.
Jatka lukemista ”Loma-asuntomessujen infopaketti”

Loma-asuntomessut Mäntyharjulla 27.6. – 10.7.2011

Mäntyharjussa, yhdessä Suomen tunnetuimmista mökkikunnista, on juhannuksen jälkeen nähtävillä monenlaisia mökki- ja rantasaunaunelmia. Maanantaina 27.6. avattavien Loma-asuntomessujen vetonaula ekotehokkaan loma-asumisen ja taiteen ohella ovat erilliset rantasaunat.
Jatka lukemista ”Loma-asuntomessut Mäntyharjulla 27.6. – 10.7.2011”